Cumhuriyet tarihinde çok partili döneme geçilmesiyle Demokrat Parti’nin kuruculuğunu üstlenmiş, 1950- 1960 yılları arasında Başbakanlık yapmış, İstiklal Madalyası sahibi siyasetçi ve hukuk adamı Adnan Menderes için yapılan “İade-i İtibar ” kampanyasına Medya Platformu da destek veriyor.
1960 ihtilalinden sonra idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in avukatlığını yapan Burhan Apaydın, TBMM Başkanlığı’na başvurarak “iade-i itibar” istedi. Başkanlık da başvuruyu Dilekçe Komisyonu’na havale etti. Komisyon, Apaydın’ın dilekçesini işleme koyarak, Adalet Bakanlığı ve Anayasa Mahkemesi ile yazıştı. Komisyon, iddiaların ve talebin incelenmesi için ağırlıklı olarak hukukçulardan oluşan bir bilirkişi heyeti kurulması kararını verdi.
Bilirkişi heyetinden gelecek rapor sonrasında Başbakan Menderes’in davasıyla ilgili son karar verilecek. Gelecek yanıtlar doğrultusunda Menderes’in idam kararının iptal edilip edilmeyeceği ve iade-i itibarı gündeme getirilecek.
Medya Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Durkaya; “Bu ülkede Başbakanlık görevi yapmış birinin idam edilmesi her ne şartta olursa olsun siyasi tarihimize kan bulaştıran utanç verici bir durumdur. Burhan Apaydın TBMM Başkanlığına başvurup müvekkili hakkında “İade-i İtibar” isteği konusunda oldukça haklıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kim olursa olsun müvekkilinin sahte rapor düzenlenip ‘savunma yapamayacak kadar hastadır’ ibaresiyle mahkemeye çıkarılmamasına ve bununla da kalınmayıp iğne yapılarak mahkemede konuşmasının engellenmesine sessiz kalamazdı. Hele ki ‘biriktirdiği ilaçlarla intihar etmek istedi’ gibi çirkin bir ithamda bulunmak ve midesinin yıkanması için tam teşekküllü bir hastaneye götürmemek vicdanları yarım asır sonra bile sızlatıyor. Adnan Menderes’in son savunmasını yapmasına dahi fırsat tanımadan darağacına çıkarılması Apaydın’nın “hukuk cinayeti” kavramının tam da karşılığıdır. Sivil toplum kuruluşlarından da bu konuda hassasiyet göstermesini ve destek olmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.